Drechtsteden Winter Spelen 18 maart 2018 DOE MEE

Inschrijving is geopend!
In het ijsstadion van de Sportboulevard Dordrecht is op 13 september de ‘skate-off’ gehouden voor een nieuw schaatsevenement in de Drechtsteden: de ‘Drechtsteden Winter Spelen’ met als thema Schaatsen voor het Leven. Het evenement wordt het Vriendenfonds georganiseerd in samenwerking met de IJssportinDordt-partners, Optisport en Sportbedrijf Dordrecht. De opbrengst gaat naar het onderzoek van longchirurg Erik von Meyenfeldt uit het Albert Schweitzer ziekenhuis.

Maandagavond 18 maart 2019 wordt een sportieve en uitdagende avond met diverse schaatsafstanden van 1, 5 of 10 kilometer.

Plezier én geld
Naast een avond vol plezier, heeft dit evenement een belangrijk doel: geld ophalen voor wetenschappelijk onderzoek van longchirurg Erik von Meyenfeldt. Met dit onderzoek wil het ziekenhuis de zorg vóór en na operaties bij longpatiënten in heel Nederland sterk verbeteren. Geld voor dit onderzoek is hard nodig. Het Vriendenfonds spreekt de hoop uit dat zo veel mogelijk inwoners van de Drechtsteden bereid zijn dit onderzoek te ondersteunen.

Onderzoek
Het is de bedoeling dat de schaatsende deelnemers op zoek gaan naar sponsors in hun omgeving: bijvoorbeeld aan familie, vrienden, collega’s, buren en werkgever. Op deze manier kan gezamenlijk een belangrijke bijdrage worden geleverd aan het wetenschappelijk onderzoek van Von Meyenfeldt om het leven van longpatiënten in onze regio wezenlijk te verbeteren.

schrijf je vandaag nog in

Sluiten