Dagje Efteling dankzij Kiwanis

Genieten met lotgenoten dankzij Kiwanis

Dinsdag 13 november was het Werelddiabetesdag. Om dat te vieren mochten 90 patiëntjes van onze Kinderdiabetespoli ‘Diatime’ deze wereldwijde bewustwordingsdag in de Efteling met lotgenoten beleven. Dat deden ze op maandag 12 november. (Fijn dat ze hiervoor speciaal vrij kregen van hun scholen!) De kinderen gingen onder begeleiding van het hele behandelteam met twee bussen naar het pretpark. Het uitje werd mogelijk gemaakt door een donatie van 4000 euro van Kiwanis Dordrecht. Deze serviceclub spant zich speciaal in voor de belangen van kinderen.

Het Vriendenfonds dankt de Kiwanis hartelijk voor hun gulle gift. Een dagje uit is voor kinderen met diabetes namelijk zo eenvoudig niet. Kinderen met diabetes moeten vier keer per dag hun bloedsuiker meten, insuline toedienen via een injectie of een insulinepomp en berekenen hoeveel koolhydraten in hun voeding zitten. Dit belemmert vaak de deelname aan ‘gewone’ schoolreisjes of gezellige uitjes die voor gezonde kinderen zo toegankelijk zijn. Vaak zijn kinder diabetes patiënten de enige in hun omgeving met deze aandoening en daardoor kunnen ze zich erg alleen voelen. Het uitstapje naar de Efteling draagt bij aan het gevoel ergens bij te horen en begrip te hebben en ontvangen van leeftijdsgenoten. 

De kinderen genoten van de vele attracties. Het behandelteam hield de bloedsuikergehalten in de gaten en hielp de kinderen met de insulinetoediening waar nodig. Zo was het voor iedereen een heerlijke dag. Kiwanis bedankt!

 

Sluiten