‘Grote wens is in vervulling gegaan dankzij gulle gift’

Onder grote belangstelling werd op 18 januari een nieuwe badkamer op de kinderafdeling van het Albert Schweitzer ziekenhuis geopend. Daarmee ging een lang gekoesterde wens van de afdeling in vervulling. Bijzondere aanpassingen zijn nodig om deze badkamer geschikt te maken voor gebruikers van nul tot achttien jaar.

Anonieme gift
Dankzij een zeer gulle gift van een dame die graag anoniem wil blijven is deze badkamer gerealiseerd. Vanuit het Vriendenfonds van het Albert Schweitzer ziekenhuis werd de gift aangevuld en het badkamerproject opgestart. De badkamer werd gerealiseerd in nauwe samenwerking met de logistieke en technische afdeling van het ziekenhuis.

Het Vriendenfonds houdt zich bezig met fundraising voor bijzondere projecten binnen het ziekenhuis die gericht zijn op medisch onderzoek of verbetering van patiëntenwelzijn.
De realisatie van de badkamer behoort tot de laatste categorie. Dankzij een in hoogte verstelbaar bad en een slimme commode (met klautertrap voor de allerkleinsten) kunnen baby’s, kinderen en jongeren nu op een aangename manier verzorgd en in bad gedaan worden. De ruimte is voorzien van bijzondere rustgevende elementen die stressverminderend werken en bijdragen aan een prettiger behandeling. Zo is er een lichtgordijn dat bestaat uit maar liefst 200 glasvezelkabels die langzaam van kleur veranderen en is er een ‘onderwaterwereld’ projectie op de muren te zien die de kinderen op speelse wijze afleidt van medische zaken.

Meer dan een uur in bad
De opening vond plaats onder grote belangstelling van medewerkers van de kinderafdeling, medewerkers van de technische dienst en het bestuur van het Vriendenfonds. De gulle geefster was zelf ook aanwezig om met eigen ogen te zien wat er met haar genereuze bijdrage gerealiseerd werd. Meteen na de opening kwam een jonge patiënt van de afdeling ook een kijkje nemen. Zijn moeder wist te vertellen dat hij al gebruik had mogen maken van het bad en dat dat zó goed bevallen was dat deze jongeman daar maar liefst een uur in had rondgedobberd!

Sluiten