Hoe een kleine bijdrage tot groot comfort kan leiden

Het Vriendenfonds heeft recent twee ‘kleine’ verzoeken gehonoreerd die zo simpel lijken maar voor de gebruikers veel comfort opleveren.

Neonatologie ontvangt USB Sticks
De afdeling Neonatologie heeft een voorraad speciale USB sticks ontvangen. Deze sticks worden gebruikt om jonge ouders filmpjes en informatie digitaal mee naar huis te geven. Op deze manier kunnen zij thuis alles rustig bekijken. In het verleden werd ouders verzocht zelf een USB stick mee te nemen. Hierdoor bestond het risico op overdracht van computervirussen. Dat is nu verleden tijd. Bovendien is het een stuk comfortabeler en gastvrijer dat de USB sticks nu door de afdeling verstrekt worden. De USB sticks zijn voorzien van het Vriendenfondslogo én van een van de schilderijen die tijdens de kinder schilderworkshop gemaakt werden door een kinderpatiëntje. De medewerkers van de afdeling hebben de sticks enthousiast in ontvangst genomen.

Rolstoelmuntjes 
Bij de receptie van het ziekenhuis zijn voor alle bezoekers weer gratis rolstoelmuntjes beschikbaar. Eerder doneerde het Vriendenfonds al 70 rolstoelen waarmee patiënten zich comfortabel door het ziekenhuis kunnen (laten) bewegen. Toegang tot gebruik van deze gratis rolstoelen wordt verkregen door het insteken van een muntje. Er zijn maar liefst 2.000 paarse muntjes geleverd voorzien van het Vriendenfonds logo. Deze muntjes zijn te verkrijgen bij de balie.

 

Sluiten