Voorzitter Raad van Bestuur en arts te water…

Wat een fantastische dag! Voor de een was het ploeteren in een wetsuit tegen de stroming in, de ander koos liever voor juichen met een biertje op de kade. Maar Swim to Fight Cancer 078 was voor alle aanwezigen een feest van saamhorigheid, gedrevenheid en een gezamenlijk doel: de strijd tegen kanker. Daarvoor gingen vierhonderd sportievelingen het water in en duizenden anderen trokken de portemonnee.

Het was weliswaar niet ons eigen evenement, maar het voelde voor de vele aanwezige ASz’ers wel zo. Niet alleen waren we ruim vertegenwoordigd in het deelnemersveld, ook is dit jaar de hele opbrengst van de Dordtse editie van Swim to Fight Cancer toegekend aan onderzoek in ons ziekenhuis naar nieuwe behandelmethoden bij chronische lymfatische leukemie. Na afloop werd het indrukwekkende eindbedrag bekendgemaakt van maar liefst 185.750 euro! De ervaring leert dat ‘naijlende’ donaties dit bedrag nog over de twee ton heen zullen tillen.

We zijn vereerd om met dit geld aan de slag te mogen gaan voor betere zorg aan patiƫnten met leukemie. Wij danken alle deelnemers, grote en kleine sponsors, supporters en de organisatie hartelijk voor alle inspanningen en de grote betrokkenheid!

Sluiten