Waarom is het Vriendenfonds zo belangrijk?

Gastvrijheid en comfort

 

Een prettig bezoek voor elke patiënt is ons doel

Wij willen elke patiënt met een tevreden gevoel naar huis laten gaan. We realiseren ons terdege dat dat een flinke opgave is, want een ziekenhuis is nou eenmaal niet de prettigste omgeving om te verblijven. En helaas levert niet ieder bezoek het gewenste resultaat op. Desondanks zet het Vriendenfonds zich van harte in om het elke patiënt zo comfortabel mogelijk te maken. Dat doen we door bij te dragen aan projecten van kleinere én grotere omvang. Een transparant wiegje op de geboorteafdeling waardoor moeders vanuit hun positie in bed naar hun kindje kunnen kijken, een massage voor patiënten die een ingrijpende operatie achter de rug hebben maar ook opleidingstrajecten en (topklinisch) onderzoek worden door ons gesteund!

Helpt u mee?
Het is dan ook ons doel om zoveel mogelijk donaties en bijdragen te werven waarmee diverse projecten gesteund kunnen worden. Uw hulp is daarbij onmisbaar. U kunt op verschillende manier bijdragen. Via een donatie voor een project naar keuze, door lid van het Vriendenfonds ASz te worden, door een bedrijfslidmaatschap te nemen maar ook door u als vrijwilliger in te zetten. We zijn altijd op zoek naar helpende handen. Welke manier van bijdragen u ook kiest, de patiënten zijn u meer dankbaar. En mocht u onverhoopt ooit zelf als patiënt in het Albert Schweitzer ziekenhuis verblijven dat zult u ook zélf kunnen ervaren hoe prettig het is als dat verblijf zo prettig mogelijk verloopt.

_________________

Periodieke schenking

U kunt de kracht van uw gift sterk vergroten door te kiezen voor een periodieke schenkingsovereenkomst. Giften die u in een schenkingsovereenkomst voor minimaal 5 jaar vastlegt, zijn aftrekbaar voor de belasting. Zo maakt u maximaal gebruik van het belastingvoordeel en betaalt de fiscus tot maximaal 52% mee aan uw gift.

Door een wetswijziging hoeft u voor een periodieke schenking geen notariële akte meer op te maken. De Belastingdienst heeft een eenvoudig model voor een schenkingsovereenkomst ontwikkeld.

ANBI status

De Stichting Albert Schweitzer Vriendenfonds heeft een ANBI status. Uw gift is hierdoor fiscaal aftrekbaar. Lees hier meer over ANBI.

 

De zeven pareltjes van goede zorg

Dit maakt het Albert Schweitzer ziekenhuis zo bijzonder!

Een topklinisch ziekenhuis in uw regio, ook úw zorg!

Topklinische zorg
In Nederland zijn 26 ‘Topklinische Opleidingsziekenhuizen’. Het zijn de koplopers onder de niet-academische ziekenhuizen. Zij combineren de allerbeste, modernste zorg met veel aandacht voor wetenschap en onderwijs. Het Albert Schweitzer ziekenhuis is een van die 26 STZ-leden.

Pareltjes van goede zorg
Te midden van de 35 verschillende specialismen in het Albert Schweitzer ziekenhuis, bevinden zich enkele ‘pareltjes van goede zorg’. Het zijn vakgebieden waarop zorg, wetenschap en onderwijs optimaal samengaan en waarbij verschillende specialismen nauw met elkaar samenwerken.

Onderzoek en opleiding
Als Vriendenfonds helpen we graag mee om de onderzoeks- en opleidingsactiviteiten van deze speerpunten mogelijk te maken en verder uit te bouwen. Doet u met ons mee? Uiteindelijk behouden wij zo samen mét u en vóór u in onze regio een topziekenhuis! Klik hiernaast om de zeven pareltjes te bekijken.

1 2 3 4 5 6 7
Sluiten