Helpt u mee?

Élke euro is welkom!

Doe mee met het Vriendenfonds als donateur, vaste vriend of met uw serviceclub!

Rij met de ziekenwagen langs de actuele projecten

Knuffel voor een ziek kind
€ 5

Knuffel voor een ziek kind

Jong of oud, je gunt niemand een plotseling bezoek aan de Spoedeisende Hulp. Maar voor de kleine patiënten kan het extra zwaar zijn om, naast de pijn of de malaise, ineens omgeven te zijn door vreemde mensen en indrukwekkende apparatuur. Een knuffel biedt dan troost.

Hartenkussen
€ 25

Hartenkussen

Na een operatie van de borst en/of de okselklieren wegens borstkanker, is de behandelde plek extra kwetsbaar. Pijn en irritatie kunnen worden voorkomen met een ‘Hartenkussen’.

Voet- of handmassage
€ 50

Voet- of handmassage

Het ondergaan van chemokuur is voor veel patiënten met kanker een aanslag op het lichaam én de geest. Een hand- of voetmassage tijdens de therapie brengt diepe ontspanning en een gevoel van overgave teweeg.

Een dag niet ziek zijn
€ 100

Een dag niet ziek zijn

Wie afhankelijk is van nierdialyse, brengt meerdere keren per week een groot aantal uren door in het ziekenhuis. Het kunstmatig zuiveren van het bloed is letterlijk een kwestie van overleven. Eén keer per jaar is er een Verwendag voor dialysepatiënten onder het motto ‘Even een dag niet ziek zijn’.

Beter horen
€ 250

Beter horen

Goede communicatie is van groot belang voor een juiste diagnose en een effectieve behandeling. Maar goed horen is niet voor iedereen altijd vanzelfsprekend. Dit project helpt horen.

Rolstoel
€ 1000

Rolstoel

Patiënten op de locaties Dordwijk en Zwijndrecht van het Albert Schweitzer ziekenhuis kunnen gebruik maken van een luxe en degelijke rolstoel om zich binnen het ziekenhuis te verplaatsen.

Topklinisch onderzoek
€ 5000

Topklinisch onderzoek

Geld voor onderzoek is hard nodig, want door goed onderzoek en nieuwe medicijnen die worden getest, kan de levensduur van de kankerpatiënten worden verlengd.

Ik ben dankbaar voor de goede zorg die mijn moeder hier gekregen heeft, daarom ben ik donateur.

Het jaarlijkse vriendendiner is een fijne manier om te netwerken én bij te dragen aan regionale zorg.

Met onze sponsoring in natura van kleurrijk behang is de kinderafdeling een stuk vrolijker geworden.

Wij dragen met alle liefde bij aan het 'thuisgevoel' van de familiekamer met onze meubels.

Als logistiek marktleider in de regio zorgen wij graag voor comfortabele rolstoelen.

Wij zijn bedrijfsvriend omdat goede zorg in de regio belangrijk is, wij dragen graag bij aan specialistisch onderzoek.

Als ondernemer in deze regio vind ik het niet meer dan logisch dat ik bedrijfsvriend van het Albert Schweitzer ziekenhuis ben.

De opbrengst van onze hardloopwedstrijd gaat naar het Vriendenfonds, sport en gezondheid vinden wij een logische combinatie.

Wij gebruiken de ansichtkaarten van het Vriendenfonds als kerstkaart. Zo dragen we op leuke manier ons steentje bij.

Ik ben zo dankbaar voor de goede zorg tijdens mijn opname, sindsdien ben ik donateur.

Het geld dat we inzamelden tijdens ons jubileumfeest schenken we aan het Vriendenfonds.

Een ‘Topklinisch Opleidingsziekenhuis’ in de regio is belangrijk, daarom zijn wij bedrijfsvriend.

Elke euro is van harte welkom!

Wij dragen bij aan diverse soorten projecten, som grote en kostbare wetenschappelijke onderzoeken maar soms ook kleine, maar niet minder waardevolle, activiteiten die het verblijf van een patiënt aanzienlijk veraangenamen. Daarvoor is letterlijk élke euro welkom. Want wist u dat u met een bijdrage van bijvoorbeeld 25 euro al een hartenkussen mogelijk maakt. En dat we met een bijdrage van 50 euro een massage tijdens een chemokuur kunnen realiseren? Fantastisch toch!

Wist u dit al??

U kunt bovendien de kracht van uw gift sterk vergroten door te kiezen voor een periodieke schenkingsovereenkomst. Giften die u in een schenkings-overeenkomst voor minimaal 5 jaar vastlegt, zijn aftrekbaar voor de belasting. Zo maakt u maximaal gebruik van het belastingvoordeel en betaalt de fiscus tot maximaal 52% mee aan uw gift. Leuker kunnen we het niet maken!

U hoeft voor een periodieke schenking geen notariële akte meer op te maken. De Belastingdienst heeft een eenvoudig model voor een schenkingsovereenkomst ontwikkeld. Natuurlijk zijn wij erg blij met uw jaarlijkse bijdrage/gift als donateur maar u kunt het Vriendenfonds ASz ook een eenmalige schenking doen, of opnemen in uw testament.

Het Vriendenfonds ASz is door de Belastingdienst aangemerkt als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Onder bepaalde voorwaarden kunnen uw periodieke en eenmalige giften en schenkingen voor u fiscaal aftrekbaar zijn. Over de schenking aan het Vriendenfonds ASz betaalt u geen schenkbelasting. Meer informatie over die regeling vindt u hier (< klik hier).

Zo kan het ook

Bovendien kunt u het Vriendenfonds ASz opnemen in uw testament. Bij een legaat staat in uw testament precies omschreven voor welk bedrag u het Vriendenfonds ASz wilt steunen. U kunt zelfs een precies omschreven bestemming opnemen, zoals een bepaald medisch onderzoek of patiëntenwelzijn.

Bij een erfstelling neemt u het Vriendenfonds ASz in uw testament op als erfgenaam. U bepaalt dan zelf welk percentage van uw bezittingen voor het Vriendenfonds ASz bestemd is. Het is goed om te weten dat het Vriendenfonds ASz geen erfbelasting hoeft te betalen over legaten en erfenissen.

Voor meer informatie over de mogelijkheden raden wij u aan contact op te nemen met uw notaris. Wij kunnen u overigens ook in contact brengen met een notaris.

Houdt u een eigen inzameling?

Loopt u eindelijk die felbegeerde marathon en laat u zich sponsoren? Of geeft u een feestje en vraagt u in plaats van cadeaus een bijdrage aan een goed doel? Denk dan aan ons! Een eigen inzameling online starten en delen, kan heel makkelijk hier (< klik hier). Uw opbrengst komt volautomatisch bij ons terecht!

Serviceclubs en evenementen organisaties

Wij willen graag samenwerken met regionale serviceclubs en (event) organisaties. Zoekt u een goed doel voor u activiteit of fundraisingactie? Denkt u dan eens aan het Vriendenfonds! Hiermee steunt u met uw activiteit of uw club de regionale zorg en maakt u het verblijf in uw ziekenhuis een stuk comfortabeler bovendien draagt u bij aan wetenschappelijk onderzoek. Wij denken graag met u mee om tot een mooie samenwerking te komen. We beschikken over veel ervaring in organisatie van bijvoorbeeld sportevenementen. Het Vriendenfonds werkt ook nauw samen met diverse communicatie professionals die uw activiteit extra aandacht kunnen geven. Samen sterk! Samen gezond!

Ja, ik wil meer weten over samenwerking met het Vriendenfonds
Sluiten